Stołówka szkolna

Regulamin stołówki

Stołówka w roku szkolnym 2020/2021 będzie działała bez zmian. Obiady rozpoczną się 3 września, zapisy prowadzimy w formie elektronicznej poprzez Librus. W wiadomości  (do sekretariatu) podajemy imię i nazwisko ucznia, klasa. Koszt dwudaniowego obiadu w roku szkolnym 2020/2021 wynosi 7 zł.    Więcej informacji uzyskają Państwo pod nr telefonu 618132-381. Regulamin stołówki znajduje się na stronie szkoły.

Prosimy o regularne terminowe wpłaty ustalone w regulaminie , 10 każdego miesiąca będziemy sprawdzać kontrolnie wpłaty, brak wpłaty w tym terminie  będzie skutkowało wstrzymaniem obiadu. W związku z brakiem do dnia dzisiejszego niektórych wpłat będziemy szczegółowo przestrzegać wydawania obiadów . Odliczeń dokonujemy po konsultacji z sekretariatem. Rezygnacje z obiadów przyjmujemy  na piśmie , w dzienniku elektronicznym Librus oraz na pocztę elektroniczną – maila sekretariat.

Odpłatność za obiady uiszczana jest wyłącznie na rachunek bankowy szkoły: 73 9048 0007 2001 0008 7450 0004 do końca miesiąca poprzedzającego miesiąc żywieniowy – po złożeniu przez rodzica/opiekuna prawnego dziecka, deklaracji chęci zapłaty w formie przelewu.

 

 

JADŁOSPIS : 14-18.09.2020

PONIEDZIAŁEK

Obiad: Zupa dyniowa (1,7,9*), gotowana pierś z indyka w warzywach z ryżem, słupki ogórkowe (*)

WTOREK

Obiad: Barszcz ukraiński z ziemniakami (1,7,9*), spaghetti z sosem bolońskim (1,7,*)

ŚRODA

Obiad: Zupa selerowa z ryżem (1,7,9*), pieczona noga kurczaka z warzywami, ziemniaki (7*)

CZWARTEK

Obiad: Zupa pomidorowa z makaronem ( 1,7,9*), leczo z indyka z kaszą pęczak i warzywami (1,*)

PIĄTEK

Obiad: Zupa brokułowa (1,7,9*), kluski leniwe z jogurtem (1,3,7)*

 

JADŁOSPIS : 21-25.09.2020

PONIEDZIAŁEK

Obiad: Zupa krem z pomidorów (7,9*), Klopsiki w sosie pieczarkowym, ziemniaki, kalafior (1,3,7,*), 

WTOREK

Obiad: Krupnik (1,7,9*), Kurczak w curry z ryżem i brokułem  (1,7*)

ŚRODA

Obiad: Zupa jarzynowa  (1,7,9*), Lasagne bolognese, słupki marchewkowe(1,7*)

CZWARTEK

Obiad: Zupa ogórkowa z koperkiem (7,9,10*), pierogi z serem i jogurtem (7*)

PIĄTEK

Obiad: Rosół z makaronem (1,9*), Pieczona miruna z ziemniakami i surówką z kapusty kiszonej (1,3,4,) *

Alergeny występujące w posiłkach:

  1. Zboża zawierające gluten
  2. Skorupiaki i produkty pochodne
  3. Jaja i produkty pochodne
  4. Ryby i produkty pochodne
  5. Orzeszki ziemne (arachidowe)
  6. Soja i produkty pochodne
  7. Mleko i produkty pochodne
  8. Orzechy
  9. Seler i produkty pochodne
  10. Gorczyca i produkty pochodne
  11. Nasiona sezamu i produkty pochodne
  12. Dwutlenek siarki
  13. Łubin
  14. Mięczaki

  * Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa itp.) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.