Stołówka szkolna

Odpłatność za obiady w roku szkolnym 2021/2022 :

LUTY– 132 zł.

MARZEC- 151,80 zł.

KWIECIEŃ- 112, 20 zł.

MAJ – oddziały przedszkolne  – 132 zł.  (odliczono opłatę za obiad – 2 maja)

MAJ – klasy I – VIII –  112, 20 zł.

Regulamin stołówki

Obiady rozpoczną się 2 września, zapisy prowadzimy w formie elektronicznej poprzez Librus. W wiadomości  (do sekretariatu) podajemy imię i nazwisko ucznia, klasa. Koszt dwudaniowego obiadu w roku szkolnym 2020/2021 wynosi 6,60 zł.    Więcej informacji uzyskają Państwo pod nr telefonu 618132-381.

Prosimy o regularne terminowe wpłaty ustalone w regulaminie , 10 każdego miesiąca będziemy sprawdzać kontrolnie wpłaty, brak wpłaty w tym terminie  będzie skutkowało wstrzymaniem obiadu. W związku z brakiem do dnia dzisiejszego niektórych wpłat będziemy szczegółowo przestrzegać wydawania obiadów . Odliczeń dokonujemy po konsultacji z sekretariatem. Rezygnacje z obiadów przyjmujemy  na piśmie  lub w dzienniku elektronicznym Librus oraz na pocztę elektroniczną – skrosno@wp.pl.

W przypadku nieobecności dziecka w szkole i nie spożywaniu obiadu  informację należy przesłać do sekretariatu w dzienniku Librus lub na pocztę elektroniczną – skrosno@wp.pl najpóźniej do godz. 9:00  – dniu nieobecności dziecka w szkole)

Odpłatność za obiady uiszczana jest wyłącznie na rachunek bankowy szkoły: 73 9048 0007 2001 0008 7450 0004 do końca miesiąca poprzedzającego miesiąc żywieniowy – po złożeniu przez rodzica/opiekuna prawnego dziecka, deklaracji chęci zapłaty w formie przelewu.

 

 

 

JADŁOSPIS

28.02-04.03.2022

 

PONIEDZIAŁEK

Obiad: Zupa brokułowa (1,3,7*), Ryż z kurczakiem w sosie słodko-kwaśnym  (1,7,9).*

WTOREK

Obiad: Krem pomidorowy (1,3,7*), Pulpety w sosie koperkowym, ziemniaki, marchewka z groszkiem, (1,3,9)*

 

ŚRODA

Obiad: Zupa ogórkowa (1,3,7*), Kotlet drobiowy, ziemniaki, surówka (1,3,7,9),*

 

CZWARTEK

Obiad: Rosół z makaronem (1,3,7*), Kotlet wiosenny, ziemniaki, surówka  (7,9,10),*

 

PIĄTEK

Obiad: Barszcz ukraiński (1,3,7*), Racuchy z jabłkiem  (7,9,10),*

 

 

 

 

Alergeny występujące w posiłkach:

  1. Zboża zawierające gluten
  2. Skorupiaki i produkty pochodne
  3. Jaja i produkty pochodne
  4. Ryby i produkty pochodne
  5. Orzeszki ziemne (arachidowe)
  6. Soja i produkty pochodne
  7. Mleko i produkty pochodne
  8. Orzechy
  9. Seler i produkty pochodne
  10. Gorczyca i produkty pochodne
  11. Nasiona sezamu i produkty pochodne
  12. Dwutlenek siarki
  13. Łubin
  14. Mięczaki

  * Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa itp.) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.